The Legend of Hercules (Herkül: Efsane Başlıyor) 2014

The Legend of Hercules Poster

Film milattan önce 1200 yılında antik Yunan’da geçmektedir. Ülkesinin barış içinde yaşamasını hayal eden Kraliçe Alcmene‘in (Roxanne McKee) Zeus’tan olan yarı insan yarı tanrı oğlu Herkül (Kellan Lutz), gerçek kimliğini gizlemektedir. Herkül’ün gayrimeşruluğunu bilen kral, kendi oğlu Iphicles‘i (Liam Garrigan) ön plana çıkarmak için elinden geleni yapmaktadır. Herkül, prenses Hebe‘ye (Gaia Weiss) aşık olur, savaşçı dostlarını da arkasına alarak krallığı ve sevdiği kadını kurtarıp annesinin hayalini gerçekleştirmek için işe koyulur.

Alacakaranlık Efsanesinin Emmet Cullen’i Kellan Lutz, Yenilmezin Yuri Boyka’sı Scott Adkins ve Spartacus’ün yeni yıldızı Liam McIntyre başrolleri paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Renny Harlin oturuyor. 1 saat 39 dakika süren film aksiyon ve macera türünde izleyiciye sunuluyor. Çekimleri Bulgaristan’ın Sofya şehrinde yapılan film için 70 milyon dolar bütçe harcanmış.

Fragmanı izlediğimde filmin gerçekten aksiyon ve heyecan dolu bir film olacağını düşünmüştüm. ‘Yanılmışım.’ çok kesin bir tabir olur. O yüzden ‘Beklediğimi bulamadım.’ demek daha doğru. Evet filmin aksiyon sahnelerinde heyecan doruğa çıkıyor ama bu filmin genel hatlarına yayılamamış. Oyunculardan öne çıkan oyuncu da Scott Adkins gibi görünüyor. Ne kadar filmde diğer başrol oyuncuları kadar görünmese de performansını göz önünde bulundurarak filmdeki en iyi oyuncu diyebilirim. Herküle gelince Kellan Lutz pek gitmemiş gibi sanki bir şeyler eksik kalmış. Mekânlar o çağın atmosferini yansıtsa da böylesi bir kahramanın başrolde olduğu bir filmde mekânlar biraz sönük kalmış. Daha görkemli kaleler, daha geniş köyler olabilirdi. Ordular daha büyük olabilirdi.

Demem o ki; fazla bir beklentiyle izlemeyin. Sinemada izleyecekseniz de 3D seçeneğini tercih etmenize gerek yok. Ben 2D izledim ama 3D izlesem de bir şeyin değişeceğini sanmam.

Rate this post

Paylaş

2 Cevaplar

  1. İngilizcetube dedi ki:

    Hocam sizi uzun zamandır takip ediyorum. Tebrikler,azimle devam ediyorsunuz. Kimi zaman sorular sorduğumda yanıtlamışlığınız hep oldu. Tekrar teşekkürler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...