Liposuction ve çeşitleri

Liposuction uygulaması hakkında bilinmesi gereken en önemli detaylardan biri işlemin kesinlikle zayıflamak adına yapılmaması gerektiğidir. Liposuction uygulaması vücutta birikmiş olan yağ fazlalıklarının spor ve diyete rağmen verilemediği durumlarda, vücudun şekillendirilmesi için yapılan oldukça kolay bir işlemdir.

Liposuction ne amaçla yapılır?

Liposuction işlemi zayıflamak adına değil, sadece vücudun şekillendirilmesi için tercih edilen ve kliniğimizde doktorumuz Leyla Arvas tarafından yapılan bir işlemdir.

Operasyon nasıl işler ve sonrasında nasıl bir süreç vardır?

Liposuction uygulaması genellikle genel anestezi altında yapılır ancak kişilerin tercihi dolayısı ile bazen lokal olarak da yapılabilmektedir. Operasyon süresi işlem yapılacak olan alana göre değişiklik gösterse de ortalama 2 saat sürmektedir. İşlemin ardından hastalar 1 gün süre ile hastane kalır ve ertesi gün taburcu olabilir. Uygulamada dikiş atılmamakla birlikte, nadir de olsa bazı kişilerde 1 ya da 2 dikiş olabilmektedir. Atılan tüm dikişler estetik olduğundan dolayı da 2 ay sonrasına kadar kişilerde herhangi bir iz ya da farklı bir leke oluşumu meydana gelmez.

Vaser liposuction uygulaması aslında klasik liposuction uygulaması ile aynı amaçla işlemekte ancak bu uygulamanın önemli bir farkı bulunmaktadır. Bahsedilen bu önemli fark ise yağların alınması sağlanırken aynı zamanda kişilerin ciltlerinde sarkmaların meydana gelmemesi için sıkılaşma sağlanıyor olmasıdır.

Vaser liposuction uygulamasında anestezi gerekli mi?

Evet. Vaser liposuction işleminde genel ya da lokal anestezi mutlaka gerekmektedir. Ancak anestezinin şekli doktor ile hasta arasında konuşularak karar verilmektedir. Bazı hastalar genel anestezi yöntemini daha çok tercih etmektedirler.

Operasyon öncesinde nelere dikkat etmek gerekir?

Vaser liposuction uygulaması öncesinde ekstra bir özel durum bulunmamaktadır ancak kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin mutlaka bu ilacı kesmesi gerekmektedir. Bu nedenle de bu gibi özel durumlar doktorunuz ile görüşülerek tedaviye farklı bir şekilde devam edilmelidir. Aksi halde kan sulandırıcı kullanımı kesilmeyen kişiler bu operasyonu olamamaktadır.

Sizler de klinikte yer alan tüm işlemleri hakkında bilgi almak ve hekim Dr. Leyla Arvas ile görüşmek ve detaylı bilgi alabilmek için drleylaarvas.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...