Breaking Bad ile The Walking Dead Arasındaki Muhteşem Benzerlikler

breaking bad ile the walking dead arasindaki muhtesem benzerlikler

Bu benzerlik biri kanser olduğunu öğrendikten sonra blue meth adındaki uyuşturucuyu üreterek uyuşturucu kralına dönüşen bir lise öğretmenini konu edinden Breaking Bad ve kıyamet sonrası insanların zombiye dönüştüğü bir dünyayı ekranlara getiren The Walking Dead arasında geçiyor. İki dizi de aynı kanalda AMC televizyonlarında yayınlanıyor ama bu kadar basit değil.

Ya Breaking Bad Walter White’ın bir canavara dönüşmesini konu alan bir diziden daha fazlasıysa? Ya %99.1 saflıkta Blue Meth üreterek muhteşem bir dizi haline gelen The Walking Dead’in başlamasına önayak olduysa?

1 – Blue Meth

breaking bad ile the walking dead arasindaki muhtesem benzerlikler

The Walking Dead’in 1. sezonunun 2. bölümünde Merle’ün zulasından birkaç ilaç çıkıyor. Poşetin dibine daha yakından bakarsanız Walter White’ın ürettiği %99.1 saflıktaki blue meth’i görebilirsiniz. Belki de blue meth üreten Walter White, kimya öğretmeni olan Walter White’ın zombiye dönüşmüş olan halidir.

2 – Kırmızı Dodge Challenger

breaking bad ile the walking dead arasindaki muhtesem benzerlikler

Breaking Bad’in 4. sezonunun 2. bölümünde Walter White oğluna kırmızı bir Dodge Challenger alıyor. Skyler bunu istemediğini ve araba galerisinin sahibi Glenn ile konuşup geri iade etmesini söylüyor. Walter da sinirlenip aracı patlatıyor. Belki de Glenn bu satıştan duyduğu üzüntüyü zombilerden kaçarken kullandığı Challenger ile bastırdığından çığlıklar atarak gazlıyor.

3 – Bitch Bağlantısı

breaking bad ile the walking dead arasindaki muhtesem benzerlikler

The Walking Dead’in 4. sezonunun 12. bölümünde Daryl, Beth’e bir hikaye anlatıyor. Anlattığı hikayeye göre abisi Merle’ün birlikte iş yaptığı bir uyuşturucu satıcısı arkadaşı var. Bu hikayede Daryl abisi ile bir dizi izlerken beyaz herifin biri içeri giriyor ve Merle’ü dövmeye başlıyor. Merle de sarhoş olduğundan karşılığını Daryl veriyor. Anlatılan beyaz herif silah çekiyor ve Daryl’ın şakağına silahı dayayıp ‘I’m gonna kill you, bitch!’ diyor. Beyaz bir adam, uyuşturucu satıcısı ve cümlenin sonunda ‘bitch’ kavramını kullanıyor. Sizce bu Breaking Bad dizisindeki Jesse Pinkman’dan başkası olabilir mi? Bu da ilk maddedeki Blue Meth’in Merle’ün eline nasıl geçtiğini açıklıyor. Son olarak Norman Reedus’ın Aaron Paul ile sıkı bir dost olduklarını da belirtelim.

4 – Gus Fring

breaking bad ile the walking dead arasindaki muhtesem benzerlikler

Bu maddede Breaking Bad’in en azılı kötüsü Gus Fring de olaya dahil oluyor. Walter White kendi formulündeki %99.1 saflık ile Gus Fring’in ilgisini çektikten sonra Gus bu ürünü denemiş olabilir mi? Tio Salamanca’nın yanına gittiğinde öldükten sonra belki de The Walking Dead evrenindeki ilk zombi rolüne bürünmüş olabilir.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...