CS:GO Rekabetçi Maçlarda Hayat Kurtaran 10 Kod

counter-strike-global-offensive-lan-baglantisi-nasil-yapilir-4

Counter-Strike: Global Offensive oyununda rekabetçi maçlar oyuncular için oldukça önem taşır. Bu maçlar dahilinde bulunduğunuz yetenek grubu değişiklik gösterebilir. Bu yazımda oldukça önemli olan rekabetçi maçlarda işinize yarayabilecek 10 adet hayat kurtaran kodu derledim.

Öncelikle bu kodları kullanabilmek için oyun ayarlarında Geliştirici Konsolunu Etkinleştir seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Arından 1 tuşunun solunda yer alan tuşuna basarak konsolu açabilirsiniz.

fps_max 0

Bu kodu 0 değerine getirdiğinizde alacağınız maksimum fps değerini alabilirsiniz. Yani fps sabitlenmez. Ne kadar çok fps alırsanız o kadar rahat bir performans sergilersiniz.

voice_scale 0.4

Oyun içindeki sesli görüşmelerde aldığınız sesi düzenleyip hafif kısmanıza yarayan bu kod ile konuşan takım arkadaşlarınızın dikkatinizi dağıtmasına engel olabilirsiniz.

mat_monitorgamma 1.6

Haritalardaki karanlık bölgelerdeki düşmanları veya takım arkadaşlarınızı fark edemiyorsanız bu kod ile görüntünün gamma değerini artırıp karanlık bölgeleri aydınlatabilirsiniz.

mm_dedicated_search_maxping 65

Bu kod ile rekabetçi sunuculardan hangilerine girebileceğiniz seçebilirsiniz. Ortalama olarak 65 ping ideal bir oynayış sağladığından 65 değerini tavsiye ederim. 50’ye kadar çekerseniz hiçbir sunucuya bağlanamayabilirsiniz. Bu kodu girdiğimizde sistem pingimizin en fazla 65 olacağı sunucular arasından seçim yapacaktır. Bu aynı zamanda oyuna giriş sürenizi artırabilir.

cl_radar_scale 0.4

Radarla ilgili olan bu kodda değeri 0.4 yaptığımızda minimap’te yer alan bölge daha büyük olacak ve daha geniş görüş açısına sahip olacaksınız.

cl_radar_always_centered 0

Yine radarla ilgili bu kodda da minimapde karakterimizi simgeleyen imleci ortalayıp radarın konumunun bize göre dönmesini sağlar.

cl_crosshairstyle 5

Crosshairde değişiklik yapan bu kod silahınız teptiği zaman merkezden dışarı doğru açılmaya başlar. Böylece nerede elinizi tetikten çekmeniz gerektiğini bilirsiniz.

cl_hud_playercount_showcount 1

Ekranda yer alan arayüzle ilgili değişiklik yapabileceğimiz bu kod ile yukarda yer alan oyuncular ve süre kısmındaki oyuncu avatarları yerine kalan kişi sayısını getirmiş oluyoruz. Böylece kritik bir durumda karşıda ve kendi takımımızda kaç kişi kaldığını öğrenmek için tek tek avatarları saymak yerine doğruca sayıyı görebilirsiniz.

cl_interp 0 ve cl_interp_ratio 1

Bu kodları maça girmeden önce oyun menüsünde iken yazmanı gerekiyor. Bu kodların anlamı da en basit ifadeyle internet pingi oluyor yani bir nevi merminin gidip gitmemesi olayı. Hani aynı anda ateş edersiniz ve kendi silahınız sesini duyarsınız ama ölen sizsinizdir. İşte burada devreye internet pingi yani merminin gidip gitmeme durumu ortaya çıkıyor. Bunu da bu kodla en sağlam hale getirebiliyorsunuz.

rate 128000

Bu kod rekabetçi maçlarda işinize yaramaz ancak topluluk sunucularında 128 tick sunuculara girmenize olanak sağlar. Resmî rekabetçi sunucuları 64 tick çalıştığı için kod sadece topluluk sunucularındaki aktivitelerinizi etkiler.

5/5 - (1 vote)

Paylaş

3 Cevaplar

  1. Modunyasi dedi ki:

    Teşekkürler Yardım oluyor bunlar

  2. Berat dedi ki:

    cl_hud_playercount_showcount 1 bu koddaki şeyi aşağı nasıl alırız yani üstten alta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...