Focus (2015)

focus movie banner

Nicky (Will Smith) zamanının en usta dolandırıcılarından biridir. Günün birinde Jess Barrett (Margot Robbie) adında genç, güzel ve çekici bir kadın ile tanışır. Nicky, Jess’i tanıdıkça soygun konusunda en az kendi kadar iyi olduğunu anlar.

Nicky bir yandan acemi Jess’e işin inceliklerini öğretirken diğer yandan da genç kadına yaklaşmaya çalışır ancak ilginç bir biçimde başarısız olur. Nicky, ilişkiyi birden bire keserek Jess’ten uzaklaşma kararı alır. Üç yıl sonra Jess, Nicky’nin en son ve oldukça tehlikeli tezgâhının en kritik noktasında onunla tekrar karşı karşıya gelir.

Focus, yankesicilikteki tüm meselenin ‘dikkat dağıtmak’ esasına dayanan bir erkek, bir kadın ve büyük bir vurgun üçgeninde geçen komedi, dram ve suç türünde bir film.

Filmde Nicky karakterini canlandıran Will Smith’e Jess Barrett rolünde The Wolf of Wall Street filminden tanıdığımız Margot Robbie eşlik ediyor. İşte üçgenin bir erkek ve bir kadın kısımları tamamlandı. Bunun üstüne Çılgın, Aptal, Aşık filminin de yönetmenliğini yapmış ve aynı zamanda bu filmin de yönetmenliğini ve senaristliğini yapan Glenn Ficarra ve John Requa‘nın mantık duvarlarını delip geçen senaryosu karşımıza çıkıyor.

Öncelikle Will Smith’in bu sektöre adımını attığından beri hiç değişmeyen karizması filmi izlemem için tek sebepti. Bu yüzden filmin konusuna veya oyuncularına hiç bakmadım. Yani filmi izlerken her şey benim için baştan sonra sürprizdi. Filmin ilk dakikalarındaki tanışma ve işin inceliklerini öğretme kısmı hoştu. Keşke yankesicilik sahnelerini de biraz azaltsalarmış. İnsan ister istemez kendini karşıdaki insanın yerine koyup düşünüyor. Film ilerledikçe biraz daha güzelleşip sınırları zorlamaya başlıyor. Bunun yanında üstlenilen risklerin büyüklüğü, oyuncuların çekiciliği ve performansları da birleşince ortaya kusursuz bir yapım çıkıyor. Tabi her şey kararında güzel olduğu için bu kadar kusursuzluğun yanında inandırıcılık yönünden film biraz kendini kaybediyor. Ama bu izleyicinin görsel zevkine ket vuruyor mu? Hayır.

Focus, çıtanın yüksek tutulduğu ve sürprizlerle dolu sahnelere yer veren ‘dolandırıcılık’ üstüne kurulmuş harika bir yapım.

Paylaş

2 Cevaplar

  1. Yasin Ergül dedi ki:

    Daha dün izledim ve gayet başarılı buldum 🙂 gerçekten böyle insanlar var mı acaba? Gözünü kırpmadan yalan söylüyor ve insanları avucunun içine düşürebiliyor, eğer varsa büyük yetenek ne diyim 🙂

  2. Ferforje Me dedi ki:

    Çok güzel filmdi teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...