Unut(a)madığım Filmler #3

Inside Man Movie Poster

Inside Man (2006) – Serinin üçüncü yazısına Spike Lee’nin yönetmenliğini yaptığı suç, dram ve gerilim türündeki bu harika filmle başlamak istiyorum. Inside Man sıradan banka soygunu filmlerinin aksine sonunu hatta filmin gidişatını bile tahmin edemeyeceğinizi türden bir banka soygunu filmi. Özellikle siyahi oyuncu Denzel Washington’un başrolde polis rolünde oynaması süper bir seçim olmuş. Denzel Washington’un birçok filmini izledim. Bana göre ona en çok yakışan aynen bu filmdeki gibi bir tip. İşine değer veren ve gerekirse işi için onurlu bir şekilde ölmeyi göze alan bir dedektif. Clive Owen’a da kötü adam rolü pek bir yakışmış bu filmde. Denzel Washington ile arasında geçen diyaloglar muhteşem. Jodie Foster’ın filme verdiği tadı da unutmamak gerekir. Filme girmesiyle olayları etkilemesi bir oluyor zaten. O yönden de etkileyici bir yanı var.

Hücrede yatan bir adam, planladığu kusursuz banka soygununu anlatarak, izleyiciyi bu soygunu seyretmeye davet eder. Olaylar zincirinin en başında her şey aslında herhangi bir hırsızlık gibi başlar. Hâl böyle olunca boyacı kılığındaki soyguncular, elli kişiyi rehin aldığında polis de gerekenleri yapar. İki dedektifi bu adamlarla anlaşmak üzere görevlendirir. Ne yazık ki olaylar ilerledikçe bu dedektifler, hırsızların gerisinde kalırlar. Hızla tüm çareler tükenmeye başlar. Ortada öyle tuhaf olaylar gelişmektedir ki hırsızların esas amacının sadece bankayı soymak olmayabileceğine dair şüpheler oluşmaya başlar.

47 Ronin Movie Poster

47 Ronin (2013) – İzlemek için sabırsızlandığım ve vizyona gireceği günü iple çektiğim bir filmdi. 47 Ronin, sadakatin ve onurun omuzlarda yükseldiği uzak doğunun gizemli atmosferinde geçen gerçek bir hikayenin filmi. Japonya’nın Shogun liderliğinde eyaletlerle yönetildiği ve her eyalet liderinin samuraylarıyla topraklarını koruduğu dönemde geçen öykü, doğaüstü varlıklar, canavarlar, cadılık ve büyü gibi kavramlarla mistik bir ülke sunuyor. Film ile ilgili yazdığım inceleme yazısı için bu bağlantıyı tıklayın.

In Time Movie Poster

In Time (2011) – Bilim kurgu türündeki bu filmin başrollerini Justin Timberlake ve Olivia Wilde paylaşıyor. Kapitalist bir sistemin hüküm sürdüğü ve bir bölgeden başka bir bölgeye geçişin neredeyse imkansız olduğu bir dünyadayız. Bizim yaşadığımız gerçek dünyadaki zamanın önemi bu filmde daha da su yüzüne çıkarılmış.

Film, insanların yaşlanmayı durdurduğu ve 25 yaşından sonra artık daha fazla yaşlanmayacağını ve ölümsüzlüğün sırrına erişildikten sonra yaşananları anlatan yakın bir gelecekte geçen bir yapım. Zamanın altın değerinde olduğu bu yeni dünyada insanlar, ölümsüzlüğün peşinde koşarak hayatta kalma mücadelesine girerler. Bu nedenle, nüfus artışının sınıra dayanmasıyla yeni düzenlemelere girişen insanoğlunun hikayesi anlatılıyor.

Escape Plan Movie Poster

Escape Plan (2013) – Arnold Schwarzenegger ve Sylvester Stallone… İki efsane isim ve izleyiciye ‘İşte hâlâ buradayız!’ diye haykırıyorlar. Hakkını da veriyorlar. İki ustanın başrolde oynadığı bu filmde Ray Breslin (Sylvester Stallone), yüzde yüz güvenli sayılan hapishanelere girerek hapishane açıklarını bularak kaçan bir güvenlik uzmanıdır. Kaçış tecrübelerini bir kitapta toplamıştır. Son görevinden sonra bir CIA ajanı Breslin’in şirketini ziyaret eder ve ona kimsenin bilmediği çok güvenlikli bir hapishaneden kaçması için bir iş teklif eder. Breslin, teklifi kabul eder. Ancak bu hapishanenin kendi kitabı kullanılarak hazırlandığından haberi yoktur. Breslin, bildiği hiçbir planı uygulamayacağı bu hapishanede bir ömür yatmakla karşı karşıya kalır.

Reign of Fire Movie Poster

Reign of Fire (2002) – Sıradaki film biraz eskilerden. Christian Bale’in muhteşem oyunculuğuna hayran kalıp onun rol aldığı filmlerden birini seçip izlemek istediğimde bu filmle karşılaştım. Türüne göre değişik bir senaryosu var. Normalde kıyamet senaryolu filmlerde öne çıkan olay bir salgın veya uzaylı istilasıdır. Ama bunda öyle değil. Afişten de anlaşılacağı üzere dünyayı insanlığa zindan eden yaratık, bir ejderha. Muhteşem grafiklere sahip film günümüz Londra’sında geçiyor. 12 yaşındaki Quinn bir inşaat mühendisi olan annesinin çalıştığı şantiyeye gider ve farkında olmadan bir ejderhayı yüzlerce yıllık uykusundan uyandırır. Filmde insanoğlunun ejderhalara karşı verdiği mücadele anlatılır.

The Counselor Movie Poster

The Counselor (2013) – Birçok filmini izlediğim oyuncuların çoğunun burada olduğunu ve Ridley Scott’ı da yönetmen koltuğunda görünce bu filmi izlemek şart oldu. Araştırdığım kadarıyla birçok izleyici senaryonun böylesine iyi bir kadroyu kurban ettiğinde hemfikir. Fakat ben böyle düşünmüyorum. Filmi izlerken resmin tamamına baktığınızda olaylara bakış açınız daha da derinleşiyor. Filmin sonuna doğru verilmek istenen mesajı almaya başlıyorsunuz. Gerçekten benim kanımı donduran nitelikte bir filmdi. İzlemenizi tavsiye ederim.

Rush Movie Poster

Rush (2013) – Sinema sektöründe haberleri okurken karşılaştığım bir film Rush. IMDb’de 8.3 gibi yüksek bir puan alan filmin azımsanamayacak kadar olumlu yorum aldığını görünce filmi hemen izleme listeme ekledim. Film konusunu gerçek bir hikayeden alıyor. Chris Hemsworth’ın James Hunt’ı, Daniel Brühl’ün ise Niki Lauda’yı canlandırdığı film Formula 1 yarışlarının ihtişamlı dönemi 1970’lerde geçiyor. Rush, dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük rakiplerin ikisinin heyecan verici gerçek hikayesini anlatıyor. Özel hayatları da filme dahil edilen filmde iki yarışçının zafere ulaşmak için kısa bir yolun bulunmadığı ve hataların asla düzeltilemediği bir ortamda fiziksel ve psikolojik dayanıklılığın sınırlarını nasıl zorladığını göreceğiz.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...