GetGlue Yerini tvtag’a Bıraktı

getglue tvtag mosaic

GetGlue 2008 yılında yayına girmiş olan uygulama ve sitesi aracılığı ile gerçek yaşam aktivitelerinizi paylaştığınız bir oluşumdur. Diğer sosyal mecralardan farkı, bu sitede sadece izlediğiniz filmleri, dinlediğiniz müzikleri, okuduğunuz kitabı, oynadığınız oyunu oynarken check-in yapmanız. Şu ana kadar çoğunlukla film izlerken check-in yapanları gördüm. Diğer aktivitelerle uğraşanlar da check-in yapıyor ama film izleyenler kadar değil.

Ben de bu haberi GetGlue’nun gönderdiği bir maille aldım. Alığım mailden anladığıma göre GetGlue ekibi tvtag ekibiyle bir gece buluştuklarında akıllarına bu birleşme fikri gelmiş. Bize açıklanan bu ama daha farklı işler olabilir. Çünkü artık GetGlue yok. Yerine tvtag geldi. İsminde “tv”nin geçmesi müzik, kitap okuma gibi alanların kaldırılacağına işaret olabilir. Sadece televizyon üzerine bir sosyal ağa doğru gidiyor olabilir.

tvtag’a geçiş yapıldıktan sonra fazla bir değişiklik fark etmedim. Bunun yanında yaptığımız check-in’ler ve kazandığımız stickerlar bıraktığımız yerde duruyor.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...