Devr-i Alem #5

Samsun Kadifekale Mahallesi

Kişisel etiketi altında paylaştığım bir yazımda ‘Eski yazılarıma göz gezdirdiğim de güldüğüm anlar oluyor.’ demiştim. Malum dört sene önceki halimle şimdiki halim bir olmuyor. Bu yazıma giriş yapmadan önce bunu belirtmek istedim. Çünkü Objektifimden İbretlik Fotoğraflar #1 başlıklı yazımı yaklaşık bir yıl önce yazmış ve daha çok ilgi çekmesi açısından böyle bir başlık belirlmiştim. Aylar geçtikten sonra bu bana sıradan ve gülünç bir başlık gibi geldi. Ben de yazı serimin başlığını bu yazının başlığı ile değiştirmey karar verdim. İlk başta ‘Around the World with Furkan’ yazmak istedim, İngilizcenin verdiği cool söyleyişi de göz önünde bulundurarak. Fakat böyle bir davranışta bulunacak biri olmadığımı fark ettim. Zamanında bir yazımda ‘Bonus’ kelimesi yerine hangi Türkçe kelimeyi getireceğime karar veremeyip Ahmet Kaya arkadaşıma danışmış bir insanım ben. Durum bu hali alınca düşündüm taşındım gelecek yılları da göz önünde bulundurarak şu an okuduğunuz yazının başlığını karar verdim.

Serinin beşinci yazısı olan bu yazıda üniversiteye geçiş dönemimi ve üniversite başlangıç dönemimi kapsayan zaman diliminde gözüme çarpan ilginç ve değişik fotoğraflarla karşınızdayım.

Nokia 6303i Classic

Yeni telefonum Nokia Lumia 820’yi aldıktan sonra çektiğim ilk fotoğraf. Malum elimdeki tek telefon olan Nokia 6303i Classic’in ekranındaki fotoğrafı çekmek için başka bir makine gerekliydi. Fotoğraf makinesi bile ekrandaki yazıları birbirine karıştırıyordu ya da ben çekemedim. Fotoğrafın konusu da şöyle: Hattın kapanmasına 1 gün kala operatör değiştirmeye karar verdim. Babamın fikriyle bir gün sonra zaten lira yükleyecektim. Yüklemişken yeni hatta geçebilirdim. Ama operatör değiştirmeye gidince bu işlemin yaklaşık dört gün süreceği söylendi ve bu işlem sırasında hat kapanırsa işler iyice sarpa saracaktı. Ben de gittim ATM’den 10 lira yükledim ve sonuç bu. Şu an BimCell’deyim ve 19 liraya üçlü paket (250DK + 500MB + 5000SMS) tarifesindeyim.

Samsun Kadifekale Mahallesi

Bu fotoğrafı kardeşimle kuaförden gelirken çektim. Bizim eve yakın güzel bir sokak.

Zonguldak Demirpark AVM Teknosa

Zonguldak merkezdeki Demirpark alışveriş merkezinde Teknosa mağazasında gözüme kestirdiğim bir televizyondan siteme girdim ve her blogcunun yaptığı gibi fotoğrafını çektim 🙂

Bir Afrika Deyişi

Eğitim Bilimlerine Giriş dersi kitabının giriş sayfasındaki bir metin. Çok hoşuma gitti. Umarım sizin için de bir şeyler ifade ediyordur.

John Malkovich

Okuduğum fakültenin koridorlarından birinde rastladığım bir görüntü. Fotoğraf sizin için bir şey ifade etmediyse Unut(a)madığım Filmler #2 başlıklı yazımdaki ilk filmi izleyin.

Vakıfbank Gişe Fişi

Bankadan gişe fişi aldığımda dikkatimi çeken bir ayrıntı. Sıra numaram 270 ama bekleyen kişi sayısı 411. Ben bir anlam veremedim. Belki de banka işleriyle fazla uğraşmadığım içindir.

Zonguldak Demirpark AVM Prestige Sinemaları

Yine Demirpark alışveriş merkezinde Prestige sinemasının reklam panosunda dikkatimi çeken bir detay.

Zonguldak 100. Yıl Otobüs Terminali' border=

Zonguldak’ın sevmediğim bir yanı. Şehrin üstüne çöken kömür dumanı.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...