Bloggerda Belirli Etikete Sahip Yazıları Gizleme

Blogger kullanıcılarının yaşadığı sorunlardan biri de şu: Yazıların görünürlüğüne müdahale edememek. Biraz açmak gerekirse, kumanda paneline girip istediğimiz yazıların belirli etiketler altındaki yazıların çıkıp çıkmamasına müdahale edemiyoruz. Ama şimdi size anlatacağım yöntemle bunu halledebiliriz.

İlk önce kod yerleşimini ayarlayalım. Ondan sonra birkaç önemli not var. Şu adımları izleyerek Şablon Tasarımcısına gidin. Kumanda Paneli › Şablon › HTML’yi Düzenle › Devam Et. Karşınıza blogunuzun kodları çıktı. Buradan sonra işlemi yapmadan önce Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğunu işaretleyin ve aşağıdaki kodu bulun.

<b:include data='post' name='post'/>

Bulduğunu kodu seçin ve aşağıdaki kodu onun yerine yapıştırın.

<!-- icerik gizleme kodu baslangici -->
<b:if cond='data:post.labels == &quot;&quot;'>
<b:include data='post' name='post'/>
</b:if>
<b:loop values='data:post.labels' var='label'>
<b:if cond='data:label.isLast'>
<b:if cond='data:label.name != &quot;gizlenmisicerik&quot;'>
<b:include data='post' name='post'/>
<b:else/>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<b:include data='post' name='post'/>
</b:if>
</b:if>
</b:if>
</b:loop>
<!-- icerik gizleme kodu bitisi -->

Bu işlemleri yaptıktan sonra kaydedin.

Şimdi sıra yazının başında belirttiğim birkaç önemli notta. Kırmızı ve kalın puntoyla yazdığım gizlenmisicerik kelimesi bizim gizlemek istediğimiz gönderilere vermemiz gereken etiket. Yani blogda bu etikete sahip bir yazı varsa görünmeyecek. Aynı zamanda arşiv sayfası ve etiket sayfasında da görükmeyecek. Sadece kendi sayfasında görünecek.

En önemli kısım: Blogger yazılara verilen etiketleri standart olarak alfabetik sıraya göre sıralıyor. Eğer yazılarınızda birden fazla etiket kullanıyorsanız sorun yaşayabilirsiniz. Yani şöyle: Mesela bir yazınızda alfa, beta, delta etiketleri var ve siz alfa etiketine sahip yazıları göstermemek için burada anlattığım işlemi yaptınız. İşlemi yaptığınız halde yazı görünür. Çünkü, yukarıda belirttiğim kodda etiket girilmesi gereken yere yazılarınızın en sondaki yani alfabetik sıraya göre en sonda olan etiketi girmeniz gerekiyor. Çünkü blogger etiketlerde bunu baz alıyor.

Son paragrafı anlamakta zorlanabilirsiniz. Yazarken 5 dakika düşünmüşümdür. Biraz karmaşık ama yaptığınıza değecek.

Aşağıda gösterdiğim resimlerden birincisi kodu girmeden önce. İkincisi kodu girdikten sonra.

İlk resimdeki envato etiketine sahip gönderi ikinci resimde yok oluyor.

5/5 - (1 vote)

Paylaş

38 Cevaplar

  1. Redakte Blogu dedi ki:

    Bu gerçekten iyi bir haber.

  2. Mehmet dedi ki:

    Teşekkürler Furkan peki etiket sayfasında gösteremiyor muyuz yazıyı. Böyle olması pek işe yarar gibi durmuyor. Yani örneğin kişisel yazılarımı sadece anasayfada göstermek istemiyorum ancak etiket’e ait sayfada göstermek istiyorum, ziyaretçiler nereden bulacak o zaman yazdığımız yazıyı. Bunun bir çözümü yok mudur ?

  3. Zafer Zent dedi ki:

    Furkan kardeşim düşündüğüm bir şeydi bu ancak bir türlü yapamamıştım. Güzel bir yöntem istediğim etiketi anasayfada gizleyebiliyorum ama ne yaptıysam etiket ve arşiv sayfalarında gösterilmesini sağlayamadım ben de. Sadece yazının olduğu sayfada gösterme ile ilgili yer var (item) onu değiştirmeyle de maalesef sonuç alınamıyor. Ben farklı yöntemler de denemeye çalıştım, (pagetype özelliği ile sadece etiket sayfasında göstermek gibi) yabancı siteleri de araştırdım bu konu ile ilgili kaynak bulamadım açıkçası. Yazıyı program yapıp veya eski bir tarihte yayınlama gibi bir seçenekte var ancak o da pek sağlık bir şey değil ve Google’da geç indexlenmeye sebebiyet veriyor.

  4. sağolasın kardeşim işe yarıyor lakin gizlenen yazı sayfada ana sayfada konu sayısından düşülüyor : ) ana sayfada 20 konu gösteriyorum ve sadece (b) etiketi gözüksün iztiyorum ama son bi kaç gündür (b) kategorine yazı yazmadığımiçin gizlenen etiketler vesilesi ile ana sayfada sadece 3 konu gözüküyor diğer 17 yazı gizlenen etiketler 😐

  5. speakex dedi ki:

    Birden fazla etiket girmek istersek? Mesela ben alfa ve beta etiketlerine sahip yazıları gizleyeceğim. Aralarına virgül koyup mu kodun içine yazacağız?

  6. mix dedi ki:

    çok tşk ederim benim için çok yararlı bir bilgi oldu

  7. 2 etiketi yapmak istiyorum çözüm var mı?

    • Furkan Özden dedi ki:

      Onu ben de yapamadim fakat şöyle bir çözüm var. O iki etikete sahip yazılara gizlemek için belirlediğiniz etiketi atadığınız zaman istediğinize ulaşabilirsiniz.

  8. Onur Batur dedi ki:

    Bu işe yarıyor fakat göstermediği halde 1 yazının sırasını atlıyor boş gösteriyor o yeri, yerine yeni yazı gelmiyor. Anasayfa 7 yazıysa 6 oluyor bir sıkıntı da bu.

    Teşekkürler.

  9. ripipinci dedi ki:

    hocam ben tek etiket kullandım ama yönlendirdiğim sayfada görünmedi 🙁 tema izin vermiyor olabilir mi ?

  10. Furkan Rüzgar dedi ki:

    hakkında tam fikir sahibi olmadıgın konularda yazı yazmamanı öneririm. okudum da hiç bir yoruma olumlu yanıt yazmamışsın yok o olmuyor yok bu olmuyor yok o önemli değil falan filan hep geçiştirme.
    Yazı gereksiz gizlediğin etiket tamamen yok oluyor sadece sen blogger yönetim paneli kayıtlarda varlığını görebiliyorsun.

    benim aradığım ise anasayfamda gözükmeyecek ilgili etikete tıkladığımda gözükecek bir şeydi. Oda olmadı sanırım

    • Furkan Özden dedi ki:

      Fikir sahibi olmadığım konularda yazmıyorum zaten. Basit bir işlemi yapamadınız diye bana yüklenmeniz çok karaktersiz bir davranış.

      Sorununuza gelirsek; etiketi girerken Türkçe karakter ve boşluk kullanmayın. Kodda sadece kırmızı kısmı değiştirin.

  11. Furkan Rüzgar dedi ki:

    Turkce karakter kullanmiyorum saten anlatmak istedigim kirmizi yere yazdigimiz etiket anasayfadan kalkmayi birak blogdan tamamen kalkiyor benim istedigim SADECE anasayfadan kalksin. Bilmem anlatabildim mi? Turkce karakter kullanmadigima eminim tekrar denedim Gene olmadi

  12. a. diziyt dedi ki:

    Sitede kopyalamayla ilgili bir sorun var sanırım?

  13. Mert Koyutürk dedi ki:

    peki bazı yazıları sadece blogun izleyicilerine açmak gibi bir olay yapabiliyormuyuz

  14. Mustafa Alnıak dedi ki:

    Cok faydali birsey cidden,haftalardir bunu ariyordum cok tesekkur ederim

  15. işte bu dedi ki:

    hocam bu kodu yalnızca o etikete ait içerikler belirli bir sayfada gözükse veya anasayfa dışında her yerde gözükse şeklinde yapabilir miyiz

  16. ateş kısa dedi ki:

    büyüksün baba. bi kaç yerde vardı, yine anasayfadan yazıları gizlemek için yapılacaklar diye lakin onlar bi boka yaramazlardı. Çok sağol : ) beni saatler sürecek bir başka tema arayışından kurtardın.

  17. Anıl dedi ki:

    Gizlediğim etiketin sadece ana sayfada gizli kalmasını istiyorum. Yukarıdaki yorumda “==” kısmını “!=” yaparsanız olur demişsiniz. Onu yapınca ana sayfada gözüküyor. Nasıl yapacağız acaba yardım ederseniz çok sevinirim.

  18. Tamer Orhan dedi ki:

    Teşekkür ederim kardeşim… Benim için gerekliydi… Yazıda ufak tefek imla hataların var ama çok anlaşılır bir dille yazmışsın ve gayet faydalı bir içerik olmuş… Kendi bloguma da beklerim =) İyi yayınlar…

  19. YUNUS EMRE dedi ki:

    Hocam eyvallah baya işe yaradı ancak ben yazılar çevresine kutucuk yapmıştım.ve şu an ana sayfa çizgili gözüküyor. yani gizlediğim için o kutuların içi boş gözüküyor ve epey bi sıkıntı oluyo. bunu nasıl düzelticem ?

  20. Yunus Emre dedi ki:

    O kodları Nereden bulacam. Bana yardımcı olabilir misiniz ?

  21. Oyun Yukle dedi ki:

    teşekkürler deneyicem

  22. Oyun Yukle dedi ki:

    ben bazı yayınların sadece ana sayfada görünmemesini istiyorum, etikete girildiğinde görünsün bunu nasıl yapa bilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...