Yeni alan adına geçtim – furkanozden.net

Sanırım takipçilerimin çoğu ve çevremdekiler yeni bir domaine geçmemin vaktinin geldiğini söylüyorlardı. Bunu belki en başta işe koyulmadan önce yapmam gerekiyordu ama amatörlük işte. “Olan olmuş diyelim ve yeni domaine geçelim.” ve 10 Ağustos 2012 tarihinde saat 22:48’te yeni domainimi bloga bağlamış bulunuyorum. Aslında 6 ağustosta geçsem iyi olurdu. Çünkü bu tarih furkanozden.net alan adını kaydetme tarihim. Olsun 10 Ağustos da güzel.

Blogger kullanıcılarının yeni domaine geçerken çektikleri sıkıntılardan biri de şu uyarı penceresi. Hani eski olan blogspot.com’lu adrese girersiniz de bir uyarı gelir ya işte o. Maalesef bazı kullanıcılar bunu görünce tehlikeli birşey sanıp çıkıyorlar. Böylece hit kaybı yaşamış oluyoruz. Ama bunun bir çözümünü birinden yardım alarak buldum ve uyguladım. Şimdi deneyelim mesela http://www.furkanozden.blogspot.com/ girdiğinizde uyarı penceresei gelmeden yeni alan adıma yönleniyorsunuz. Bu yöntemi ilerde paylaşacağım.

Yeni domaine geçmemle birlikte subdomain kabul etmeyen reklam veren sitelerden bir bir reklamları alacağım. Böylece blog daha iyi yerlere gelecektir. Tabi bunu görsellikten ödün vermeden yapacağım. Biraz da sitenin açılma hızı üzerine kafa yoracağım.

Bundan önce de kullandığım furkanozden.net adresine girenler o sitenin farklı bir slogana sahip olduğunu bilirler. “Onu eriteceğim.” dedim ama sonra ikisinin de durmasına karar verdim. Ama blogun sloganı öncelikli.

Bütün ayarlamalar tamamlanmıştır. Artık http://www.furkanozden.blogspot.com/ adresinden gelenler http://www.furkanozden.net/ yönlenecekler. Eskiden http://www.furkanozden.net/ adresinde yer alan site ise http://www.furkanozden.net/pro alan adından hizmet vermeye devam ediyor. Tam 1 yıl 4 gün önce yazdığım yazıdaki gibi “Vatana millete hayırlı uğurlu olsun :)” furkanozden.net gayet açık ve net. Alttaki şarkı da benden size gelsin.

Rate this post

Paylaş

10 Cevaplar

  1. kralizasyon dedi ki:

    Kontor.TV’de hep kalitesiz şarkılar yer alıyor 😀

  2. Hadi hayırlı olsun 🙂

  3. ehl-i blog dedi ki:

    ee artık sonunda geçtin demek hayırlı olsun

  4. Fırat Yalçın dedi ki:

    Çabalarım sonuç vermiş. Hayırlı olsun furkan, korkularını yenmene sevindim.

  5. Mert Özler dedi ki:

    Hayırlı olsun Furkan abi seni rasgele buldum 2 aydır takip ediyorum . Sonsuzluğa ve ötesine 🙂

  6. Onur Batur dedi ki:

    Hayırlı olsun furkan kardeşim…

  7. Ali Arslan dedi ki:

    Hayırlı olsun dostum. Bence de öylesi daha iyi. *blogspot.com gibi bir uzantı daha amatör bir görüntü veriyordu zaten. Sen de benim gibi *blogspot.com uzantısını bırakmakta geç kalmışsın anlaşılan. Ayrıca yazıda da belirttiğin gibi. Bir çok reklam sitesi sub domainli sitelere reklam vermemekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...