Çalan Şarkının Adını Midomi.com ile Anında Bulun

Oyun oynarken, kod yazarken, internette sörf yaparken müzik dinleriz. İnsanların bazıları yabancı bazıları ise Türkçe müzik sever. İşte şimdi size anlatacağım site yabancı müzik severler için.

Kendimden örnek vermek gerekirse gün içinde Metro FM, Power FM ve Radyo Fenomen arasında gidip gelirim. Sağolsunlar hepsi de güzel şarkılar çalıyorlar. Fakat sadece bir radyo çalan şarkının adını göstermiyor. Ben de doğal olarak çalan şarkının adını bulamıyorum. Bu nedenle yaptığım araştırmalar sonucunda bu siteyi buldum midomi.com

Midomi.com dinlediğiniz şarkıyı mikrofona dinlettikten sonra siteye yükleyip bulmaya yarıyor. Android uygulaması olan Shazam gibi.

Yapmanız gereken çok basit. Hoşunuza giden bir şarkı çalmaya başladı. Ama adı yazmıyor. Hemen mikrofonunuzu kapıp hoparlöre dayıyoruz. Başka yolu var mı bilmem ama ben bu şekil yapıyorum. Sonra http://www.midomi.com/ adresine girip Click and Sing or Hum butonuunu tıkladıktan sonra karşımıza gelen pencereye izin verip hoparlörü mikrofona dayıyoruz. Sistem sesi 10 saniye dinledikten sonra şarkımızı buluyor.

İpucu: Şarkının nakarat (en çok tekrarlanan) kısmını dinletmenizi öneririm.

Ardından karşımıza şarkının adı, hangi sanatçıya ait olduğu ve ait olduğu albüm çıkıyor. Dilerseniz midomi’nin android versiyonunu da kullanabilirsiniz.

5/5 - (1 vote)

Paylaş

2 Cevaplar

  1. Saol çok güzel bir site 🙂

  2. ismail dedi ki:

    hoparlör yoksa olmaz< mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...