Vadeli mi? Vadesiz mi?

Aslında yanıma adam arıyordum. Hayatımda tek başıma bankaya girip de iş yapmış biri değilim. Doğal olarak tek gitmeye de korkuyor insan endişe duyuyor. Bugün okuldan sonra arkadaşla kararlaştık. Beraber aynı bankadan açalım dedik. Aslında ben İş Bankasından açacaktım. Sırf ismi kulağa hoş geliyor diye.

Gittik Akbank’a. Sıra aldık. Ben 844, arkadaş 845 numaraydı. Fazla beklemedik. 844 geldi geçtim bayanın karşısına, yanımda da arkadaş var. Dedim “Banka hesabı açmak istiyorum.”. Ben sanıyorum bi’ iki belge verecek imzalayıp halledeceğiz. Dedi “Vadeli mi? Vadesiz mi?” tam o sırada gümledik. Arkadaşım o ne dedi. Vadesizin ne olduğunu bilmeden o olsun dedik. O sırada sıra arkadaşa geldi ve karşısındaki bayan anlattı. Eğer hesabımıza elektrik, su, doğal gaz vs. faturası bağlamazsak 6 ayda bir hesabımızdan 48 lira kesilecekmiş. Hiç beklemediğimiz bir durumdu. Benim surat alev atmaya başladı. Arkadaşıma baktım o da kırmızıya dönen bir renk atmıştı. Aslında sorun yoktu. Çıkıp gidebilirdik. Sadece beklemediğimiz bir durumdu.

Karşımızdaki bayanlar da ne kadar açıkgözse hemen ne yapıyorsunuz? Açıyorum hesabınızı diyor. “Ne acelen var burada biz bizeyiz sıra da yok.” diyeceksin ama olur mu öyle? Sonra biz de “Kalsın o zaman.” deyip usul usul bankayı terkettik.

Banka hesabı açma hevesimiz de kaçmıştı artık. En azından nasıl birşey olduğunu öğrendik. Siz de bu yazıyı okuduysanız biraz bilgi sahibi olmuşsunuzdur. Benden söylemesi bayanların dediği 48 liralık kesinti İş Bankasında 6 ayda 20 liraymış. Saygılarımla.

Rate this post

Paylaş

2 Cevaplar

  1. ReHiTu dedi ki:

    Bankalar kaşla göz arasında dolandırıyorlar adamı… Mevzuatı iyi bilmek lazım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...